Pajke Admin
Broj poruka : 3496 Datum upisa : 05.06.2009 Godina : 63 Lokacija : Kucerak u Sremu
| Naslov: Pesme na slovo I Ned Okt 24, 2010 10:22 pm | |
|
Poslednji izmenio Pajke dana Ned Jun 12, 2011 10:47 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
Pajke Admin
Broj poruka : 3496 Datum upisa : 05.06.2009 Godina : 63 Lokacija : Kucerak u Sremu
| Naslov: Re: Pesme na slovo I Uto Jan 11, 2011 12:57 pm | |
| | |
|
Pajke Admin
| Naslov: Re: Pesme na slovo I Čet Maj 30, 2013 10:07 pm | |
| | |
|
Pajke Admin
| Naslov: Re: Pesme na slovo I Pon Nov 18, 2013 7:16 pm | |
| _________________ Prijavi neispravan link [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
Pajke Admin
| Naslov: Re: Pesme na slovo I Pet Okt 10, 2014 9:13 am | |
| _________________ Prijavi neispravan link [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
Pajke Admin
| Naslov: Re: Pesme na slovo I Sub Jun 03, 2017 6:02 pm | |
|
Pajke Admin
| Naslov: Re: Pesme na slovo I Ned Jun 07, 2020 5:43 am | |
| I srusise se lepi snovi moji( Na dan njenog vencanja ) [You must be registered and logged in to see this link.] NA DAN NJENOG VENČANJA I srušiše se lepi snovi moji, Jer glavu tvoju venac sad pokriva, Kraj tebe drugi pred oltarom stoji — Prosta ti bila ljubav moja živa. Čestit'o sam ti. I ti reče: "Hvala!"... A da li znadeš da se u tom času Granitna zgrada mojih ideala Sruši i smrvi i u pep'o rasu? Al' ne! Ne vidim od toga ni sena; Po tvome licu radost se razliva... I svršeno je! Ti si sada žena — Prosta ti bila moja ljubav živa! Ja neću kleti ni njega ni tebe, Ni gorku sudbu što sam tebe sreo; Ja neću kleti čak ni samog sebe, Jer ja bih time svoju ljubav kleo. I našto kletve! Našto ružne reči? O sreći svojoj čovek vazda sniva; Bol, jad i patnju smrt jedino leči, Prosta ti bila moja ljubav živa! Pa pođi s Bogom! Još ti mogu reći: Da Bog da sunce sreće da ti sija! Sve što god počneš svršila u sreći! Sa tvoje sreće biću srećan i ja. I svakog dana ja ću da se molim Kad zvono verne u crkvu poziva... Ja nisam znao da te tako volim, Prosta ti bila moja ljubav živa! Čuj, Bože, molbu moje duše jadne: Sva patnja što si pis’o njoj, k'o ženi, Nek' mimoiđe nju, i neka padne Na onaj deo što je pisan meni! Usliši ovu molitvu, o Bože! I duša će mirno da počiva; I šaputaće večno, dok god može: Prosta ti bila moja ljubav živa! I onda kada dođe ono doba U kom će zemlja telo da mi skriva, Čućeš i opet sa dna moga groba: "Prosta ti bila moja ljubav živa!"Proljtni osmeh [You must be registered and logged in to see this link.] _________________ Prijavi neispravan link [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Pesme na slovo I | |
| |
|